Hornebanen
Velkommen til Hornebanen. > Planlægning af ny station.  


Planlægning af ny station.
 

Jeg er gået i gang med at planlægge, hvordan jeg skal lave Hirtshals station med havne og færgespor. Det er meningen at jeg vil lave det som det så ud i tresserne og halvfjerserne da der var stor aktivitet på havnen dengang. På havnen var der en kul kran og to kullagere på kulkajen, der gik to spor, et på hver side af de to lagre og i mellem de to lagre var der også et gødningslager. På norgeskajen var der to spor hvor der var mulighed for at rangere, der gik også et spor ned til færgen og et til havne stationen. Ved siden af indkørsels sporene lå der 3-4 spor langs læssevejen. Så der er mulighed for at rangere en del og få vogne med fægen. Jeg har printet skabeloner ud af sporskifter fra nettet, jeg vil selv lave sporskifterne. Jeg har lavet en papskabelon af den plads jeg har tilrådighed i størrelse 1-1 så er det nemt at se hvor meget det fylder.  

Her er et par billeder hvor jeg er ved at lave et sporskifte, skinnestrengen er pikospor de er de billigste hvis ikke det dur alligevel. Det er lidt svært at file/slibe tungerne til men med lidt tålmodighed så går det. Planen er at save nogle strimler printplade og bruge dem til sveller, og derefter at lodde skinnen fast derpå. Men der er lidt arbejde endnu så der kommer mere senere.    

Her er jeg ved at lægge svellerne ud, de bliver

limet fast til skabelonen.

og her er det færdige resultat.

Her er der et par billeder, hvor der er lagt kork som underlag og svellerne er limet fast efter skabelonen.

Her er nogle billeder af moduler/segmenter til Hirtshals station, de er lavet i 12mm krydsfiner til endestykker og 6mm til anlægsplade og sider. Segmenterne er 800x1200mm det sidste er dog 800x600mm. 

Den brede plade er hvor stationen skal ligge og pladen i forkanten er havnegade, der skal laves en del bygninger hen af gaden. 

Her er et billede af endepladen.

Her er et par billeder hvor jeg er ved at prøve og lave banedæmninger af montageskum.

Her er et par billeder hvor skummet er tørt, men her kan man se at det er alt for meget skum der er kommet på, men da det er let er beskære er det ikke noget problem. Jeg regner med at det overskydende skal bruges senere ved at sætte det fast i noget nyt skum bare ikke så meget.

Her har jeg prøvet at lave fortov ud af sandspartel.


Undermenu